Αστυνομία και Δήμος δεν γνωρίζουν για τον βιασμό

Το 'πε: 

Με δελτίο τύπου, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου αναφέρει ότι κανένας βιασμός δεν έγινε στο Μοσχάτο την περασμένη Κυριακή. Πηγή αυτής της ενημέρωσης είναι η Ελληνική Αστυνομία, η οποία εγγράφως δηλώνει πως δεν έχει καταγραφεί κάποιο τέτοιο περιστατικό.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Σχετικά με το «σοκαριστικό γεγονός» που αναφέρεται ότι έγινε στο Μοσχάτο

Κανένα «σοκαριστικό» γεγονός δεν έγινε σύμφωνα με την προφορική αλλά και γραπτή ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Αφορμή για την επικοινωνία του Δημάρχου αποτέλεσαν τα σχόλια που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες σε blogs τα οποία αναφέρθηκαν στη «σοκαριστική είδηση» περί «εφήβου κοριτσιού που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού» στο Μοσχάτο την Κυριακή 20/5.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με την Ασφάλεια του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου όπως και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας ενημέρωση για το εάν έχουν βάση τα παραπάνω σχόλια. Σε απάντηση του εγγράφου ερωτήματος του Δημάρχου (Ν. 14509 από 31/5/2012), ο Διοικητής απάντησε με σημερινό έγγραφό του (Ν. 1016/49/40 από 1/6/2012) ως εξής: «Όπως σας αναφέρθηκε και σε κατ΄ ιδίαν τ/φ επικοινωνία μας εξακολουθεί να ισχύει το ότι, ουδεμία πληροφορία ή καταγγελία έχει περιέλθει σε γνώση της υπηρεσία μας, αναφορικά με το περιεχόμενο του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας.»

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου με αφορμή τα παραπάνω δήλωσε: ότι «..Ο Δήμος μας εργάζεται για την κοινωνική συνοχή στην πόλη και την ασφάλεια των κατοίκων της. Σε τέτοιου είδους θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα στη συνείδηση όλων μας χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί και φυσικά τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να επιβεβαιώνουν γεγονότα ώστε να μην δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού των πολιτών».