Μπαξέ τσιφλίκι το δημαρχείο μας

Το 'πε: 

Ο εκάστοτε δήμαρχος άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, είθισται να δηλώνει με κάθε σοβαρότητα ότι θα είναι δήμαρχος όλων των δημοτών
Όμως πέρα από κρυόπλαστες ή και από καρδίας δηλώσεις, το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο τον υποχρεώνει σε κάποια πράγματα, σε κάποια αναγκαστική συμπεριφορά. 
Ο ίδιος σαν θεσμική παρουσία και σαν λειτουργία πρέπει να είναι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ, από το Α έως το Ω, σε κάθε του ενέργεια σχετιζόμενη με το δημόσιο λειτούργημα που ασκεί. 
Ακομμάτιστος και απαραταξιακός την ώρα που ασκεί τα καθήκοντά του

Το ίδιο πρέπει να είναι και το προσωπικό του Δήμου, είτε ως υπάλληλοι, είτε ως άτομα που συναποτελούν κάποια υπηρεσία ή διεύθυνση του Δήμου. 

Το ίδιο πρέπει να είναι και το δημαρχείο. 
Ένα κτήριο που ανήκει σε όλους τους δημότες και το οποίο, κατά την εικόνα και την εμφάνιση των χώρων του, πρέπει μεν αισθητικά να είναι πρόσχαρο, κατά δε την ουσία του ρόλου του, οι χώροι του πρέπει να είναι ουδέτεροι και μακριά από την ανάρτηση σε τοίχους, σε βιτρίνες, σε ταμπλό ή σε stands, κάθε είδους κομματικού και κυρίως δημοτικοπαραταξιακού (sic) προπαγανδιστικού υλικού. 
Ειδικά, μάλιστα, σε περίοδο δημοτικών εκλογών. 

Θα αναρωτηθείτε εύλογα γιατί τα λέμε όλα αυτά τα αυτονόητα. 
Τα λέμε γιατί τελικά κατά την πολιτική ηθική και πρακτική κάποιων, τα παραπάνω δεν ισχύουν… 

Χθες, Παρασκευή 9/5/14 η εικόνα του δημοτικού καταστήματος, δεν είχε να κάνει με δημαρχείο όλων των Μοσχατιωτών και των Ταυριωτών, αλλά με παράρτημα του Εκλογικού Κέντρου του κ. Ευθυμίου. 
Στην κυριολεξία! 

Κατά την επίσκεψη του υποψήφιου δήμαρχου κ. Άρη Κρεμμύδα και του υποψήφιου δημοτικού σύμβουλου κ. Θανάση Μελίστα στο δημαρχείο για πρωτοκόλληση κάποιου έγγραφου, τα stands του ισογείου ήταν κατάφορτα με προπαγανδιστικά έντυπα του συνδυασμού του κ. Ευθυμίου ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ!!! 

Η αντίδραση τους ήταν να τοποθετήσουν κι αυτοί κάποια λίγα διαφημιστικά έντυπα που είχαν μαζί τους, του συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, μπας και συμμορφωθούν οι Λουδοβίκοι της οδού Κοραή

Όταν μετά λίγη ώρα τελείωσαν με την πρωτοκόλληση του εγγράφου τους, διαπίστωσαν ότι τα έντυπα που διαφήμιζαν τον κ. Ευθυμίου ως υποψήφιο δήμαρχο παρέμεναν στα stands, ενώ τα δικά τους είχαν εξαφανιστεί!!! 

Στις διαμαρτυρίες «κάνατε τον δήμο τσιφλίκι σας», οι δικιολογίες του Γραμματέα και ορισμένων υπαλλήλων του Δήμου ήταν αστείες και απαράδεκτες:  
κάποιος γέρος πήρε όλα τα έντυπα του Κρεμμύδα… 
μπορεί οι πολίτες που επισκέπτονταν το δημαρχειακό μέγαρο!!! 
Gone with the wind, που λένε...
(σουξέ ο Κρεμμύδας μέσα σε λίγα λεπτά, δηλαδή…) 

Πολιτική σκέψη και πρακτική Ολοκληρωτισμού και παράτυπη Οικειοποίηση του χώρου. 
Παράγκα και Τσιφλίκι. 

Έχουμε γράψει ένα σωρό άρθρα σχετικά με την νοοτροπία της παρούσας δημοτικής αρχής. 
Δεν υπάρχει καταλληλη διδασκαλία γι αυτούς! 

Η μόνη λύση είναι η καταγγελία τους σε κάθε θεσμική αρχή που ελέγχει τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές. 

Ίσως – ίσως η προτροπή προς όλους τους αλλους δημοτικούς συνδυασμούς να εγκαταστήσουν τραπεζάκια και κιόσκια μέσα στο ισόγειο του δημαρχείου και να μοιράζουν τα φυλλάδιά τους… 

Αν μη τι άλλο να υπάρξει και ένα είδος ισότητας στην παράγκα του καραγκίοζι και στο μπαξέ τσιφλίκι… 
Τσιφλικάδες και κολήγοι επί ίσοις όροις, βρε αδερφέ!!!

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.