Το Άλας της Γης (η φυλή των επηρμένων)

Το 'πε: 
Που: 

Είναι κάποιες φορές που η ιδεολογία σου σε αναγκάζει διαρκώς να προσπαθείς, ώστε οι αρχές σου να συμβαδίζουν με την πράξη, με την μεθοδολογία και με τους καθαρούς τρόπους δράσης. 

Ειδικά όταν συνεργάζεσαι με κάποιους άλλους, οφείλεις να δείχνεις τις αρχές σου ακόμη και βάζοντας πλάτη για να ισορροπήσεις μια ζυγαριά που σε κάποια στιγμή (και για τον όποιο λόγο) αυτή γέρνει αδικαιολόγητα μονόπατα υπέρ σου... 

Για να δείξεις ότι είσαι πραγματικός αριστερός κι ότι σέβεσαι τους άλλους και ειλικρινά επιθυμείς την ισότιμη συνεργασία και το άνοιγμα στην κοινωνία. 

Τα παιχνίδια των τάσεων και της ομαδοποίησης, τα κρατάς στις διαδικασίες του οίκου σου, όπου εκεί υπάρχει και η σχετική προϊστορία, η εμπειρία και η διαλεκτικά αποδεκτή λογική της διαμόρφωσης τέτοιων φαινομένων. 

Με αυτούς όμως που θέλεις να συνεργαστείς, τέτοιες συμπεριφορές και χειρισμοί αποτελούν ύβρη προς τους συνεργαζόμενους και στα ίσια επιβολή καπέλου, με την προκλητική μάλιστα δημόσια παραδοχή των σκοπών σου. 

Τότε δεν υπάρχει συνεργασία, ούτε κοινωνικό μέτωπο... 

Ούτε φυσικά είσαι το άλας της γης, καθώς πιστεύεις σε μια καθαρότητα έναντι των άλλων, που όντας φθαρμένοι (συ είπας) δεν πολυαξίζουνε και κατά συνέπεια πρέπει να σε ακολουθούν ως βήτα διαλογής κουλάκοι! 

Οποία πολιτική αποκοπή και αλαζονεία. 

Επιλέγοντας όμως τον καθαρό δρόμο της ατεκμηρίωτης ιδεοληψίας σου ή σαν μέλος μιας φυλής επηρμένων, οφείλεις να παλέψεις για το αποτέλεσμα του αγώνα που έχεις μπροστά σου. 

Με τα όποια κέρδη, που αποζητάει ή έστω και με ήττα αυτοαπομόνωσή σου… 

Με τα όποια κόστη, που κοινωνικά θα συνεπάγεται η επιλογή σου… 

Όμως της μικρής γιορτής, έπεται η μεγάλη (κι αυτή πονάει – ή μήπως κι εκεί δεν τρέχει τίποτα;)… 

Καλή τύχη, σε κάθε περίπτωση!

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.