“Η Τελετή”, σήμερα (1/10) στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου

Το 'πε: 

Με τη κωμωδία του Παύλου Μάτεσι “Η Τελετή” από τη θεατρική ομάδα Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 1/10/2014 το 7ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως, Σολωμού και Ομήρου).

1/10/14 – Θεατρική Ομάδα Δήμου Νίκαιας-Ρέντη,
Παύλου Μάτεσι,

«Η Τελετή»

στο Πολιτιστικό Κέντρο
(Κωνσταντινουπόλεως, Σολωμού και Ομήρου).

Ώρα Έναρξης: 8:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια για το έργο:

Με αφορμή μία κηδεία και μέσα από τη σάτιρα, ο Παύλος Μάτεσις βάζει στο στόχαστρο τον καθωσπρεπισμό, τα προσχήματα και ό,τι αυτά συνεπάγονται.

Μπορεί να γίνει μια κωμωδία γύρω από μια κηδεία; Ο συγγραφέας Παύλος Μάτεσις παρουσιάζει μια τέτοια παράλογη κατάσταση, σε μια καυστική σάτιρα. Έργο μονόπρακτο, με άξονά του τη μαύρη κωμωδία, που όμως την ξεπερνά με «τακτ» και φτάνει στη σάτιρα, «Η Τελετή», απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Θεάτρου το 1966.

Στην σκηνή βρίσκονται οκτώ γυναίκες, συγγενείς της νεκρής, που αγωνίζονται να ταχτοποιήσουν όλες εκείνες τις άπειρες λεπτομέρειες που στο τέλος θα δώσουν μια «αξιοπρεπή» κηδεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει όμως είναι αυτή η «αξιοπρέπεια». Η νεκρή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αφορμή, ένα πρόσχημα για να επιδείξουν την όποια οικονομική τους θέση, για αυτό τα θέλουν όλα να δηλώνουν το κόστος τους, το φέρετρο, τα στεφάνια, τα ρούχα, το γραφείο τελετών, τα εδέσματα, τα ποτά. Τα ετοιμάζουν για να τα δουν κάποιοι άλλοι…

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.