“Ο Γενικός Γραμματεύς” σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου

Το 'πε: 

Με τη κωμωδία του Ηλία Καπετανάκη “Ο γενικός γραμματεύς” από τη θεατρική ομάδα Δήμου Ιλίου, συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα 29/9/2014 το 7ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως, Σολωμού και Ομήρου).

29/9/14 – Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου,
Ηλία Καπετανάκη,

«Ο γενικός γραμματεύς»

στο Πολιτιστικό Κέντρο
(Κωνσταντινουπόλεως, Σολωμού και Ομήρου).

Ώρα Έναρξης: 8:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια για το έργο:

Με αφορμή το πολιτικό τοπίο του Ελληνικού παρελθόντος (αλλά και του παρόντος), ο Ηλίας Καπετανάκης (1859-1922) έγραψε τον Γενικό Γραμματέα για να σχολιάσει με έναν αντί-μελαγχολικό τρόπο τη μεγαλομανία μίας επαρχιώτικης οικογένειας να συνδεθεί με τον νεωτερικό τρόπο ζωής.

«Ο Λάμπρος, κεντρικό πρόσωπο της κωμωδίας, θα διαλέξει μόνος του τον δρόμο της συναλλαγής: θα υποστηρίξει έναν κομματάρχη με αντάλλαγμα τον διορισμό του στη θέση του Γενικού Γραμματέα. Από αυτό το σημείο ξετυλίγεται ένα πανόραμα της πολιτικής πρακτικής, του συστήματος που στηρίζεται στην εκλογική πελατεία, το ρουσφέτι, την εξάρτηση από τα ανταλλάγματα, ως τι πιο αθέμιτες οικονομικο-πολιτικές κομπίνες».

«Οι προθέσεις του συγγραφέα είναι αγνές: Θέλει να οριοθετήσει ορισμένες όψεις της Ελληνικής πραγματικότητας της εποχής του ( ή και της εποχής μας) : Η ακατάσχετη πολιτικολογία, οι κομματικές παρωπίδες, η φετιχοποίηση της ανθρώπινης ύπαρξης και η επιδίωξη της εξουσίας που οδηγεί στον εκφυλισμό».

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.