Φωστήρας: Ο «φονέας» των ρεκόρ!

Το 'πε: 
Που: 

Ο Φωστήρας έκανε περίπατο στο δεύτερο όμιλο της Α’ κατηγορίας Αθηνών, έχοντας το απόλυτο στον Ταύρο, την καλύτερη επίθεση και άμυνα, δεν δέχθηκε γκολ στο γήπεδό του, ενώ οι Σάββας Ηλιάδης και Γιάννης Σίμωσης αναδείχτηκαν πρώτος και δεύτερος σκόρερ αντίστοιχα!

Όταν τον Απρίλιο του 2018 ο Φωστήρας υποβιβάστηκε, για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του, από την Γ’ ΕΘνική στο τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας, πολλοί έσπευσαν να πουν ότι ήρθαν τα … πέτρινα χρόνια για τον «φονέα των γιγάντων». Ο τότε πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» Διονύσης Πανταζής, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε στα βαθιά την …βάρκα, αλλά απεναντίας έμεινε στο πόστο του και αφού βρήκε 2-3 δυνατούς … συμπαίκτες στη διοίκηση (Νίκος Κούστας, Γιώργος Πετρινώλης), έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση. Μάλιστα κάποιοι πέρσι το καλοκαίρι τον χαρακτήρισαν τρελό που θα συνέχιζε στον προεδρικό θώκο. Ο ίδιος έβαλε στοίχημα να επαναφέρει τον Φωστήρα στα … σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και δικαιώθηκε πανηγυρικά για όλες τις αποφάσεις του.

Πρωταρχικό του μέλημα ήταν να βρει έναν ικανό προπονητή, ο οποίος θα αναλάμβανε το βαρύ φορτίο της ανασυγκρότησης της ομάδας. Ο κλήρος έπεσε στον Θύμιο Γεωργούλη, έναν τεχνικό με θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες και εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τον «φονέα».

Σε δεύτερο φάση, διοίκηση και Γεωργούλης δημιούργησαν μία ομάδα από την αρχή με έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες, με προοπτική μάλιστα να μπορούν να σταθούν και σε μεγαλύτερη κατηγορία. Έτσι πέρσι το καλοκαίρι φόρεσαν τα «κιτρινόμαυρα» οι Σάββας Ηλιάδης, Γιάννης Μαρίνου, Γιώργος Πανάκης, Δημήτρης Μπένα, Βαγγέλης Πίσσας(ανανεώθηκε ο δανεισμός του από τον Εθνικό Πειραιώς), Έντισον Τζαφάι και Πιέρ Καλαγκάνης, ενώ από νεαρούς ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν οι Βασίλης Ασημάκης (Κ 20 Αστέρα Τρίπολης), Χαράλαμπος Καλλιμούκος (Κ 20 Ατρόμητου Περιστερίου), Βασίλης Αλεξίου (Άρη Πετρούπολης) και επέστρεψε στην ομάδα ο Βασίλης Κουτσούμπας ο οποίος είχε παραχωρηθεί στον Αιολικό.

Το ξεκίνημα δεν ήταν το πιο ιδανικό για τον Φωστήρα, καθώς στην πρεμιέρα … στραβοπάτησε στο γήπεδο του Ηφαίστου κόντρα στον ΑΟ Περιστερίου (1-1), ενώ την 3η αγωνιστική γνώρισε την ήττα στο Χολαργό από την ομώνυμη ομάδα (3-2). Τότε ακριβώς ξύπνησε το … θηρίο και ο «φονέας» με 22 συνεχόμενες νίκες, κατάφερε να πάρει δια περιπάτου το πρωτάθλημα στο δεύτερο όμιλο της Α’ κατηγορίας Αθηνών. Η δεύτερη και τελευταία του ήττα στο πρωτάθλημα ήταν την 26η αγωνιστική (7 Απριλίου), στο γήπεδο του Ελληνικού από τα Σούρμενα (1-0).

Η ομάδα του Ταύρου έσπασε όλα τα κοντέρ και κατέρριψε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΑ. Έτσι συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (80) στους δύο ομίλους της Α’ κατηγορίας, ενώ είχε την καλύτερη επίθεση (84 τέρματα) αλλά και την καλύτερη άμυνα ( 12 γκολ). Και σαν να μην έφταναν αυτά, διατήρησε το απόλυτο στο γήπεδό του με 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ στον Ταύρο ο τερματοφύλακας Τζαφάι κράτησε ανέπαφη την εστία του (τέρματα 49-0). Επίσης ανέδειξε τους δύο πρώτους σκόρερ στην Α’ κατηγορία καθώς ο Σάββας Ηλιάδης σημείωσε 26 τέρματα, ενώ ο Γιάννης Σίμωσης πέτυχε 22 γκολ.

Εικόνες και αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ!



.

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.