Εξαθρώθηκε σπείρα ληστών στον Ταύρο

Το 'πε: 
Που: 

Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, μέλη της οποίας διέπραξαν προχθες το πρωί ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας.

 

>Συνελήφθησαν, προχθες (12-11-2012) σε περιοχές της Εύβοιας και στον Ταύρο Αττικής, συνολικά τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 22, 20 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και παράβαση Νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, προχθες περίπου στις 08:00΄ το πρωί, καταγγέλθηκε στο Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ότι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μετέβησαν σε επιχείρηση εμπορίας ποτών, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών, στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και με την απειλή πιστολιών και χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν χρηματικό ποσό.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους οι δράστες συνεπλάκησαν με τους δύο ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα, μετά από πάλη, να ακινητοποιηθεί ο ένας από τους δράστες, ενώ ο άλλος τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οι οποίοι συνέλαβαν τον δράστη (19χρονος), ενώ μετά από έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα.

Ένα (1) σακίδιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.554) ευρώ, το οποίο οι δράστες είχαν λίγο νωρίτερα αφαιρέσει από την επιχείρηση και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες της.

Ένας (1) μάλλινος σκούφος, τύπου full face και ένα (1) ζεύγος μάλλινα γάντια.

Ένα (1) τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε ένα (1) φυσίγγιο διαμετρήματος 7,65 mm .

Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι χθες τα ξημερώματα ο 19χρονος μαζί με δύο ακόμη δράστες (27χρονο και 22χρονο), επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έφυγαν από περιοχή της Αττικής με σκοπό να διαπράξουν ληστεία στην ανωτέρω επιχείρηση.

Επίσης όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, είχαν ως συνεργό τους τον 20χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση και είχε φροντίσει να τους δώσει πληροφορίες, ενώ μαζί του είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες (κατόπτευση του χώρου κ.λ.π.).

Άμεσα ο 20χρονος, κάτοικος της περιοχής Παραλίας Αυλίδας Ευβοίας, αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε εντός της επιχείρησης.

Ο δράστης ομολόγησε την συμμετοχή του στην εγκληματική ομάδα και συνελήφθη.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετέβη στην περιοχή του Ταύρου Αττικής, όπου μετά από αιφνιδιαστικές έρευνες που πραγματοποίησε στις οικίες του 27χρονου και του 22χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντόπισε και συνέλαβε τους δράστες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις οικίες των δραστών:

Διαρρηκτικά εργαλεία.

Ένα (1) δερμάτινο τσαντάκι μέσης απόκρυψης οπλισμού, το οποίο περιείχε ειδικό λάστιχο για συγκράτηση πιστολιού.

Ένας (1) μάλλινος σκούφος, τύπου full face και δύο (2) ζεύγη γαντιών.

Ένας (1) φακός χειρός και μία (1) ξύλινη ράβδος, πρόσφορη για άμυνα και επίθεση.

Μία (1) ζυγαριά ακριβείας και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών, συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ρούχα και άλλα μικροαντικείμενα των δραστών.

Όπως προέκυψε, οι τέσσερις συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει σε άγνωστο χρόνο εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών, διαθέτοντας οπλισμό και λαμβάνοντας όλα τα προστατευτικά μέτρα (κουκούλες, γάντια κ.λ.π.), προκειμένου να αποκομίσουν παράνομα οφέλη.

 

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, με το οποίο μετέβησαν στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε στον Ταύρο Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ επιπλέον ο 27χρονος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011 για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και επίσης είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι με διάταξη του κ. Ανακριτή Τρίπολης.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν την Πέμπτη (15-11-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.