Χειροβομβίδα στον ΣΚΑΪ (φωτό) – Κλειστή η Ποσειδώνος στο Μοσχάτο

Το 'πε: 

Χειροβομβίδα αμυντικού τύπου (ρώσικη F1) πέταξαν άγνωστοι στα γραφεία του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, στα όρια με το Μοσχάτο, στη μία το μεσημέρι της Κυριακής, η οποία φαίνεται απασφαλισμένη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η χειροβομβίδα φαίνεται ότι πετάχτηκε από το ίδιο περίπου σημείο που είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ άγνωστοι στις 5 Ιουνίου και εντοπίστηκε από από υπάλληλο της ασφαλείας του σταθμού.

Οι δημοσιογράφοι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού κάνουν λόγο για καθαρή προβοκάτσια, αλλά και δολοφονική ενέργεια ανήμερα των εκλογών. Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν ξεκινήσει να εγκαταλείπουν το κτίριο, ενώ τονίζουν ότι ο συνάδελφός τους σώθηκε από θαύμα.

Αυτή τη στιγμή, παραμένει κλειστή η παραλιακή οδός στο ύψος προς Πειραιά από το Μοσχάτο, καθώς έχει αποκλειστεί από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε στις 5:30 τα ξημερώματα στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε πως είχε πετάξει δύο χειροβομβίδες στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Η αστυνομία χωρίς να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία έστειλε περιπολικό στο σημείο προκειμένου να ελέγξει τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι ύποπτο και το περιπολικό αποχώρησε.

Για τρομοκρατική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης σε τηλεφωνική του παρέμβαση.

Σε λίγο θα ακολουθήσει ελεγχόμενη έκρηξη του ύποπτου δέματος.