Μέλος σπείρας εμπορίας όπλων εντοπίστηκε στο Μοσχάτο

Το 'πε: 

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν προχθές σε Ηράκλειο και Αττική, δύο άνδρες ηλικίας 41 και 47 ετών και μία 43χρονη Ρουμάνα, για τα αδικήματα της εμπορίας & διάθεσης πολεμικού όπλου καθώς και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Η αρχή του τέλους για τους συλληφθέντες έγινε στις 8 Σεπτέμβρη όταν συνελήφθη στο Ηράκλειο ένας 35χρονος, ο οποίος είχε μεταφέρει σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Αθήνα, ένα ψυγείο, στον οποίο εντοπίσθηκε ένα καλάσνικοφ, μία ξιφολόγχη καθώς και εξήντα πλήρη φυσίγγια.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών μεταφοράς αναφερόμενου οπλισμού, εντοπίσθηκε, στο Μοσχάτο Αττικής, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής, ένας 47χρονος, ο οποίος μετέβη με σκοπό την παραλαβή του, από μεταφορική εταιρεία ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού.

Από την ενεργούμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Ιωάννη Ρέντη προέκυψε ότι, ο 47χρονος διαπραγματεύτηκε την αγορά του οπλισμού με 41χρονο, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ.

Προχθές  το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κόκκινου Πύργου του Δήμου Φαιστού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 41χρονου, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, παρουσία και της 43χρονης Ρουμάνας, σύνοικου του 41χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 1,8 γραμμαρίων, μία πλαστική ράβδος και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Η 43χρονη συνελήφθη για παράβαση του Ν. περί όπλων (εμπορία & διάθεση) καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Προχθές το βράδυ, παρουσιάστηκε αυθόρμητα στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ο 41χρονος ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς για τα ανωτέρω ποινικά αδικήματα.