Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης παράνομων μεταναστών στον Ταύρο

Το 'πε: 
Που: 

Στα «δίχτυα» της αστυνομίας έπεσε μεγάλη οργανωμένη σπείρα στην Αττική που διακινούσε παράνομους μετανάστες. Στα χέρια της αστυνομίας είναι και 29 λαθρομετανάστες.

Το πρωί του Σαββάτου (23/03) συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας και ένας Έλληνας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,  ηλικίας 24, 30, 37 και 47 ετών. Επίσης στα χέρια της αστυνομίας είναι και 29 λαθρομετανάστες και συγκεκριμένα οκτώ υπήκοοι Ινδίας, οκτώ Μπαγκλαντές, έξι Συρίας, τρεις Πακιστάν, δύο Σρι Λάνκα και από ένας από Λίβανο και Αφγανιστάν. Να σημειωθεί πως αναζητούνται άλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί.

Μετά από έρευνες ημερών, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία κατοικία,  στην περιοχή του Ταύρου, που το κύκλωμα χρησιμοποιούσε για να συγκεντρώνει τους παράνομους μετανάστες, με σκοπό τη μεταφορά τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από εκεί αναχώρησαν με λεωφορείο, στο οποίο επιβιβάσθηκαν μετανάστες και από άλλα σημεία της Αττικής. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το λεωφορείο στα διόδια Ελευσίνας και ένα αυτοκίνητο στην περιοχή του Κολωνού και συνέλαβαν τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης και τους 29 μετανάστες, τους οποίους επιχειρούσαν να προωθήσουν στην Ιταλία.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 47χρονος Έλληνας ανέλαβε, μετά από εντολή των δύο αλλοδαπών που αναζητούνται και οι οποίοι έχουν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση και οργάνωσε τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και μεταφορά των μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως την Ιταλία, έναντι αμοιβής, ύψους 2.000-4.000 ευρώ για τον καθένα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το λεωφορείο, το αυτοκίνητο, έξι κινητά τηλέφωνα και 320 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.