Πέντε κακοποιοί τρομοκρατούν τον Ταύρο

Το 'πε: 
Που: 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται κυρίως τις νύχτες η Ασφάλεια Αττικής, η Άμεση Δράση αλλά και οι Ομάδες ΔΙΑΣ στις περιοχές του Ταύρου, της Νίκαιας αλλά και στην οδό Πειραιώς.

Αφορμή η ανεξέλεγκτη παράνομη δραστηριότητα μιας ομάδας πέντε κακοποιών, οι οποίοι πραγματοποιούν ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων τα οποία διανυκτερεύουν.

Οι δράστες, που αποτελούν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα, κινούνται με μία μεγάλη βέσπα αλλά και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Στη βέσπα επιβαίνουν τρεις από τους πέντε κακοποιούς ενώ στη μοτοσικλέτα δύο. Τη νύχτα της περασμένης Κυριακής χτύπησαν έξι πρατήρια υγρών καυσίμων. Συγκεκριμένα, λήστεψαν δύο πρατήρια στην οδό Πειραιώς στην περιοχή του Ταύρου, δύο στη Νίκαια και δύο στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Η δράση των κακοποιών που εμφανίσθηκαν στην κυριολεξία από το πουθενά δείχνει όχι μόνο την έξαρση της εγκληματικότητας αλλά και το θράσος των δραστών.

Οι Αστυνομικοί που τους αναζητούν ανήκουν κυρίως στα Τμήματα Ασφαλείας της Νίκαιας αλλά και των Πετραλώνων.

Οι δράστες ορμούν με τις μηχανές τους στα πρατήρια την ώρα που δεν υπάρχει πελάτης. Δύο από αυτούς κρατούν όπλα και με αυτά ακινητοποιούν τους υπαλλήλους των πρατηρίων οι οποίοι τις νύχτες είναι μόνοι τους.

Οι δύο άλλοι παραμένουν πάνω στις μηχανές έτοιμοι για να φύγουν και ο πέμπτος αρπάζει είτε μέσα από το ταμείο είτε από τις τσέπες του υπαλλήλου όσα χρήματα βρίσκει.

Όλη η διάρκεια της ληστείας δεν κρατά περισσότερο από 30 έως 50 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια με τα χρήματα στα χέρια ανεβαίνουν πάνω στις δύο μηχανές και εξαφανίζονται.

Η προχθεσινή τους εμφάνιση και οι ληστείες έξι πρατηρίων υγρών καυσίμων ανάγκασε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους γύρω από τον τρόπο δράσης της ομάδας των πέντε κακοποιών.

Έτσι πολλές ομάδες αστυνομικών στήνουν κάθε νύχτα μπλόκα κοντά σε πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι δράστες συνήθως κρατούν πιστόλια στα χέρια και φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν. Αυτόπτες μάρτυρες και κυρίως οι υπάλληλοι των πρατηρίων υγρών καυσίμων αναφέρουν ότι μιλούν καλά τα ελληνικά πράγμα που σημαίνει ότι είναι Έλληνες.

Η δράση των πέντε κακοποιών που ληστεύουν πρατήρια υγρών καυσίμων εντοπίζεται κυρίως μεταξύ πέντε και έξι το πρωί.