Ο “βομβιστής” του Μοσχάτου εμπλέκεται και σε ληστείες

Το 'πε: 

Ο Κώστας Σαμαράς ή Ζαρανίκας υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης των «φαντομάδων» αδελφών Παλαιοκώστα στα πρώτα χρόνια της εγκληματικής τους πορείας. Όσο έμεινε στη φυλακή, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη ζωγραφική και το 1999 εκδόθηκε η αυτοβιογραφία του «Καταζητείται». Ως τις 27 Μαρτίου, όλοι πίστευαν ότι είχε εγκαταλείψει την παρανομία. Εκείνη την ημέρα, όμως, εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Μοσχάτο να κοιμάται μέσα σε ένα ΙΧ. Ακολούθησε ένα θρίλερ που κράτησε ώρες, με τον Σαμαρά ζωσμένο με αντικείμενα που έμοιαζαν με εκρηκτικό μηχανισμό να απειλεί πως θα ανατιναχτεί στα γραφεία γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών, κρατώντας στα χέρια του ένα μπουτόν.

Όταν αποδείχθηκε ότι η «βόμβα» ήταν μόνο δύο… κεριά και ένα πυροτέχνημα, ο Σαμαράς επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού. Και τώρα αποδεικνύεται ότι είχε συνεχίσει την εγκληματική του δράση. Μαζί με τέσσερις ακόμη συνεργούς του που αναζητούνται και έναν 46χρονο Τούρκο, που και αυτός συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο στα Τρίκαλα και έχει ήδη απελαθεί, κατηγορούνται για ένοπλες ληστείες τραπεζών, για απόπειρες κλοπής ΑΤΜ και για κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν περούκες, καπέλα, κουκούλες, αποκριάτικες μάσκες, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια, πυξίδες, ένα μασούρι δυναμίτιδας, υπολογιστές, ακόμη και ένας φάρος περιπολικού. Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί οι ληστείες σε τράπεζες στο Προάστιο Καρδίτσας με λεία 33.896,94 ευρώ στις 30 Αυγούστου 2010 και στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας με λεία 65.000 ευρώ στις 8 Ιουλίου 2011, αλλά και οι απόπειρες διάρρηξης στα ΑΤΜ στο πρώην Δημαρχείο Παμίσου στις 2 Ιουνίου 2011 και το Προάστιο Καρδίτσας έξη ημέρες αργότερα.