Συνελήφθη διαρρήκτης “ρέκορντμαν” – Είχε χτυπήσει και στο Μοσχάτο

Το 'πε: 

Για τρία χρόνια οι αστυνομικές αρχές έβρισκαν… αποτυπώματά του παντού! Είχε «αλώσει» δεκάδες διαμερίσματα στην Αττική και επεκτεινόταν στην επαρχία. Η αυξανόμενη παράνομη δραστηριότητά του, ίσως και πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά, προκάλεσε τη δημιουργία ειδικού κλιμακίου αστυνομικών για τη σύλληψη ενός διαρρήκτη.

Ο 29χρονος Αντριάν Χοντάι, διέμενε σε ξενοδοχεία, τα οποία άλλαζε μέρα παρά μέρα. Ήταν αδήλωτος στη χώρα μας, δηλαδή βρισκόταν παράνομα εδώ, και δεν είχε καταγραφεί από καμία αστυνομική ή δημόσια υπηρεσία. Ο «φαντομάς» ήταν… εξαιρετικός αναρριχητής, ταλέντο που… αξιοποίησε ανεβαίνοντας σε ψηλότερα διαμερίσματα πολιτών, αφαιρώντας χρήματα, χρυσαφικά και ότι άλλο πολύτιμο και «ελαφρύ», που δεν θα τον εμπόδιζε στην καταρρίχηση. Πριν από 5 ημέρες, εντοπίστηκε από το κλιμάκιο των αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, σε καφενείο του Σταθμού Λαρίσης, να παίζει… πρέφα!

Οι αστυνομικοί αν και ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι ο «πελάτης» ήταν ο Αντριάν, κάποιοι μπήκαν στο καφενείο ως πελάτες προκειμένου να σιγουρευτούν και να αποκλείσουν το οποιοδήποτε ενδεχόμενο διαφυγής του. Άλλοι συνάδελφοί τους κύκλωσαν περιμετρικά τον χώρο, ακόμη και… ψηλά σημεία. Αιφνιδιαστικά οι αστυνομικοί προσέγγισαν τον 29χρονο, με το πρόσχημα του ελέγχου. Αρχικά τους έδειξε μία πλαστή ταυτότητα των Ρουμανικών αρχών με τη δική του φωτογραφία. Όταν διαπίστωσε ότι το «κόλπο» του δεν έπιανε και θα γινόταν προσαγωγή για… εξακρίβωση στοιχείων, επιχείρησε να παίξει το τελευταίο του χαρτί! Έσπρωξε δυνατά τους αστυνομικούς και άρχισε να τρέχει. Δεν κατάφερε όμως να διανύσει μεγάλη απόσταση, καθώς οι διάσπαρτοι αστυνομικοί του κλιμακίου που είχε δημιουργηθεί για την «πάρτη» του, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του πέρα από την πλαστή ταυτότητα, είχε ένα κινητό τηλέφωνο και 30 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν εξακριβώσει ότι ο Αντριάν, με τη μέθοδο της αναρρίχησης έχει διαπράξει… 93 διαρρήξεις-κλοπές.

Οι περιοχές που είχε δράσει ο 29χρονος είναι οι παρακάτω: Περιστέρι, Κολωνός, Γαλάτσι, Πεύκη, Ίλιον, Μαρούσι, Άγιοι Ανάργυροι, Ηράκλειο, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Φιλοθέη, Νέο Ψυχικό, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Πατήσια, Πετρούπολη, Άλιμο, Νέα Σμύρνη, Άγιο Δημήτριο, Παλαιό Φάληρο, Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Μοσχάτο και Άγιο Παντελεήμονα.

Σε βάρος του επίσης εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του 13ου και του 16ου Τακτικού Ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι αστυνομικοί εμφανίζονται σχεδόν βέβαιοι ότι ο «φαντομάς» θα ξεπεράσει την 100άρα…