Δήμος Μοσχάτου Ταύρου: Απομάκρυνση των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων.

Το 'πε: 
Έγγραφο εξέδωσε ο Αντιδήµαρχος Μοσχάτου Ταύρου Χρονόπουλος  Κων/νος, προς όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου, για τις Υπαίθριες Διαφημίσεις των καταστημάτων και απομάκρυνση αυτών, σε χρονικό διάστημα είκοσι (20) ηµερών από την κοινοποίηση – παραλαβή του παρόντος εγγράφου...

Δείτε το έγγραφο...

ΘΕΜΑ : Υπαίθριες ∆ιαφηµίσεις

Αγαπητοί Κύριοι ,
Μετά από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (Αρ.Πρωτοκ. 1530/οικ/10-1-2013) το οποίο συντάχθηκε και αποστάλθηκε σε µας , έπειτα από σχετικές καταγγελίες , τόσο στις αρµόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών ,όσο και στις αρµόδιες ∆ικαστικές Αρχές , όσον αφορά τις υπαίθριες διαφηµίσεις , και σε εφαρµογή των σχετικών διατάξεων του Νόµου 2946/2001, παρακαλούµε όπως σε χρονικό διάστηµα είκοσι (20) ηµερών από την κοινοποίηση – παραλαβή του παρόντος εγγράφου µας , αποµακρύνετε την διαφηµιστική πινακίδα, που ευρίσκεται µπροστά από την πρόσοψη της επιχείρησής σας ή ακόµα και εκτός αυτής.

Σας γνωρίζουµε ότι σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις περί υπαίθριας διαφήµισης , επιτρέπεται µόνο η ανάρτηση σχετικής , µε το επάγγελµα ή την δραστηριότητα της επιχείρησης ή του καταστήµατος , επιγραφής ή διαφήµισης στις προθήκες ή στις θύρες και µόνο του καταστήµατος .

Επίσης και ο ισχύον Γενικός Οικοδοµικός Κανονισµός , προβλέπει τα σχετικά µε τα της υπαίθριας διαφήµισης , δηλαδή τους τύπους των διαφηµιστικών κατασκευών , τα µεγέθη τους , και που µπορούν αυτές να τοποθετηθούν.

Ακόµα και το Σ.τ.Ε µε τις µε αριθµό 3177/08 και 3882/07 οικείες αποφάσεις του έκρινε σχετικά µε το θέµα των υπαίθριων διαφηµίσεων , ότι δηλαδή µόνο τα Φαρµακεία και µόνον αυτά δύνανται να εξαιρούνται από τις προβλεπόµενες διατάξεις του σχετικού Νόµου , συµπεριλαµβάνοντας στις µη εξαιρούµενες περιπτώσεις ακόµα και τις ∆ηµόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας .

Συνεπώς στο το παρόν έγγραφο συµπεριλαµβάνονται όλες ανεξαιρέτως οι λειτουργούσες επιχειρήσεις στα χωρικά όρια του ∆ήµου µας λ.χ πρατήρια υγρών καυσίµων , υποκαταστήµατα τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας .

Επειδή οι προβλεπόµενες κυρώσεις σε βάρος όσων παραβαίνουν τις διατάξεις του Νόµου 2946/2001 είναι ιδιαιτέρως αυστηρές , και τα επιβαλλόµενα χρηµατικά πρόστιµα επίσης ιδιαιτέρως µεγάλα, που ανέρχονται από 1.467,35 έως και 29.347,03 € , και ακόµα σε ορισµένες περιπτώσεις ακολουθείται και η ποινική διαδικασία µε επιβαλλόµενες ποινές φυλάκισης , µέσα στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης , όσο και της αντικειµενικής ευαισθησίας της ∆ηµοτικής Αρχής στις σηµερινές συνθήκες που επικρατούν σε όλη την αγορά , αλλά ιδιαίτερα στη περιοχή του ∆ήµου µας , παρακαλούµε για την συνεργασία σας για την υλοποίηση της αποµάκρυνσης της σχετικής διαφηµιστικής πινακίδας που ευρίσκεται µπροστά από την επιχείρησή σας .

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούµε στην έκδοση και στην εκτέλεση της διοικητικής πράξης αφαίρεσης της παράνοµης σχετικής διαφηµιστικής πινακίδας , καταλογίζοντας σε σας τόσο το κόστος της αποµάκρυνσης , όσο και του προβλεπόµενου διοικητικού προστίµου , το οποίο βεβαιώνεται και εισπράττεται σύµφωνα µε τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης ∆ηµοσίων Εσόδων.

Οι προαναφερόµενες ενέργειες της ∆ηµοτικής Αρχής είναι απολύτως υποχρεωτικές και σε περίπτωση που δεν εφαρµοστούν , δηλαδή τόσο η αφαίρεση από αυτήν των διαφηµιστικών πινακίδων , όσο και η καταβολή αλλά και η είσπραξη του σχετικού ∆ηµοσίου Εσόδου , τότε θεωρούνται και λογίζονται σαν παραβάσεις εκτέλεσης καθήκοντος , και οι υπεύθυνοι της ∆ηµοτικής Αρχής σαν υπόλογοι διώκονται σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και τιµωρούνται , µε ποινές φυλάκισης και µε έκπτωση από το αξίωµα ή τη θέση που κατέχουν .

Σκοπός της σηµερινής ∆ηµοτικής Αρχής δεν είναι να έρθει σε αντίθεση ή και σε σύγκρουση µε τις λειτουργούσες επιχειρήσεις και τα καταστήµατα του ∆ήµου µας , αλλά να επιβάλλει τους κανόνες που είναι όχι µόνο νόµιµοι , αλλά και απαραίτητοι για την πιο εύρυθµη λειτουργία του συνόλου της πόλης µας , και κρίνει ότι µπορεί αυτό να επιτευχθεί ,µόνο µε την συνεργασία και την προσήλωση στους ισχύοντες νόµους και λοιπούς κανονισµούς από όλους τους εµπλεκόµενους .

Σχετικό έγγραφο µε το ίδιο θέµα και µε αριθµό πρωτοκόλλου 5869/26-2-2013 έχει αποσταλθεί στις επιχειρήσεις του ∆ήµου µας που ευρίσκονται στην οδό Παναγή Τσαλδάρη (Χαµοστέρνας) .

 Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση που έχει σχέση µε το εν λόγω θέµα , µπορείτε να επικοινωνείτε κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες µε τον ∆ιευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του ∆ήµου µας κ.Παπαθωµά Αθανάσιο ή µε όποιο αρµόδιο υπάλληλο που αυτός θα σας υποδείξει .

Το παρόν έγγραφο να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων του ∆ήµου µας, στα ∆ηµαρχιακά Μέγαρα των πρώην ∆ήµων Μοσχάτου και Ταύρου σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα ∆ιοικητικής ∆ιαδικασίας , να ανεβαστεί στην επίσηµη ιστοσελίδα του ∆ήµου µας , να κοινοποιηθεί στους εµπορικούς Συλλόγους της πόλης µας , Μοσχάτου και Ταύρου , να δηµοσιευτεί στον τοπικό τύπο , καθώς επίσης σε µια ηµερήσια οικονοµική εφηµερίδα όπως και σε µια ευρύτερης κυκλοφορίας ηµερήσια εφηµερίδα των Αθηνών.

Ο Αντιδήµαρχος Μοσχάτου Ταύρου 
 
Χρονόπουλος Παν. Κων/νος
Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.