Η φελλάχα η Γιουλαλάμ

Το 'πε: 
Που: 

Μια σκευωρία δίκης με σαθρό κατηγορητήριο, για να εξευτελίσει τους ανθρώπους, τη δικαιοσύνη, τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, έφερε στο απόσπασμα το 1948 είκοσι αθώα παλληκάρια του πολεμικού ναυτικού, που εκτελέστηκαν στη Καισαριανή.
Η αφεντιά μου, η Νανά Ιωαννίδου, έχει άμεση αντίληψη των γεγονότων, καθότι από έναν αδελφό του πατέρα μου, καθόλου κομμουνιστή, κατόρθωσαν και του απέσπασαν ότι ομολογία ήθελαν ύστερα από φρικτά βασανιστήρια.
Τα στρατοδικεία, οι διωγμοί, ήταν πλέον μέρος της ζωής μας, μικρών και μεγάλων.
Πρωθυπουργός (δοτός) τότε ο Γεώργιος Παπανδρέου!
Τότε έπρεπε να δοθεί και μια ισχυρή δόση θεάματος - ακροάματος, για να χαθεί και η ψυχή μας ολοκληρωτικά.
Έτσι βρήκαν ένα αθώο τραγούδι ρούμπας, που έπαιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ στο ράδιο, αλλά και στα βαριετέ της εποχής, το τραγούδι με τον τίτλο: Η Φελλάχα η Γιουλαλάμ!!

Παρέμεινε για μας τους παλιούς, και όχι μόνο, μέχρι σήμερα, σύμβολο μιας εποχής που οδήγησε από τότε στον οδοστρωτήρα της ισοπέδωσης, της διαστρέβλωσης της καθημερινής ζωής, του ατομικισμού και της μέγιστης διαφθοράς.
Χάσαμε τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας και αφήσαμε να διαχειριστούν την πορεία μας διαβρωμένοι άνθρωποι της Φελλάχας!

Κατεβαίνοντας τα δρομάκια του Ψυρρή και των γύρω περιοχών, προ ημερών, μετά την ομιλία του Τσίπρα στο Σύνταγμα, αντίκρισα το αδιαχώρητο!
Η generation coffee δεν καταδέχεται να διαμαρτυρηθεί!
Ο νους μου πέταξε στη Φελλάχα τη Γιουλαλάμ!
Τι success story, τι Κουκουλέοντες & Σια, τι Αδώνιδες, τι αποτεφρωμένοι, τι ανασφάλιστοι… εδώ μιλάμε για success όλων των εποχών!
Παίδες, ζήτω η Φελλάχα η Γιουλαλάμ...
Το σουξέ είναι του ΄48, αλλά η σφραγίδα του θα γράφει για πάντα!

Τώρα πάμε για τους επόμενους 13.500 απολυμένους!!!
Ζήτω η Φελλάχα η μικρούλα η Γιουλαλάμ, τραγουδώντας παίζει ώρες το ΤΑΜ ΤΑΜ!

Καλή δύναμη…

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.