Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2015 σε Μοσχάτο-Ταύρο

Το 'πε: 

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στηρίζοντας τους πολίτες του και τις επιχειρήσεις του Μοσχάτου και του Ταύρου, με συνετή διαχείριση και κοινωνικό προσανατολισμό, υποστηρίζει την πολιτική των σταθερά μειωμένων τιμών στα Δημοτικά Τέλη, ενώ προχωρά σε ισοσκελισμό των Δημοτικών Τελών σε Μοσχάτο και Ταύρο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ενιαία ταυτότητα του Δήμου και να μην υπάρχουν περιοχές δύο ταχυτήτων.

Για το 2015 εξακολουθεί να ισχύει η μηδενική αύξηση και οι σταθερά μειωμένες τιμές των περασμένων ετών για τις οικίες και τα καταστήματα-επιχειρήσεις έως 250 τ.μ., ενώ παρουσιάζονται μειώσεις και για τους χώρους των επιχειρήσεων μέχρι 6.000 τ.μ. στο Μοσχάτο, ισοσκελίζοντας τα ανταποδοτικά τέλη του Ταύρου.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο καθορισμός του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.) για το έτος 2015, με την ενοποίηση των συντελεστών των δύο κοινοτήτων Μοσχάτου και Ταύρου, έχοντας ως στόχο την ομοιογένεια των επιβαλλόμενων συντελεστών. Αντίστοιχα, ενιαίος συντελεστής μπαίνει και στο τέλος ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.), ο οποίος ορίζεται σε 0,30/1000 επί των τ.μ., της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου συνυπολογιζόμενης και της παλαιότητας του κτιρίου, για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου, με ισχύ από την 01-01-2015.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι ειδικές ελαφρύνσεις που υπάρχουν για τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων μας (Πλήρης απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για την πρώτη κατοικία στις άπορες οικογένειες, πλήρης απαλλαγή ή μείωση κατά 50% σε οικογένειες με ΑΜΕΑ, τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες). Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι επιμετρήσεων στις επιχειρήσεις, προς αποκατάσταση των αποδιδόμενων ποσών στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά:Κρατάμε και το 2015 τις τιμές των Δημοτικών Τελών στο ύψος που καθορίσαμε από το 2012. Συνεχίζουμε την κοινωνική και οικονομική μας πολιτική, υποστηρίζοντας τους συμπολίτες μας στη δύσκολη περίοδο που εξακολουθούμε όλοι να βιώνουμε. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας και τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους μας, αφού πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η ενδυνάμωση της κοινωνικής μας συνοχής.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

 

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.