Τελικά πότε λέει την αλήθεια ο δήμαρχος;

Το 'πε: 

Φαίνεται πως όντως το ψέμα μας βοηθάει να δούμε την αλήθεια (έτσι λένε οι κινέζοι). 
Γιατί πάντα – καμιά φορά έστω και πολύ αργά ή μετά θάνατον – το ψέμα καταρρίπτεται και αποκαλύπτεται. 
Στην περίπτωση στην οποία αναφέρεται το άρθρο, τώρα η αλήθεια αποκαλύπτεται στα μάτια των συνεργατών του δήμαρχου που τον πίστεψαν και όσων εκ των δημοτών Μοσχάτου και Ταύρου τον πίστεψαν και τον ψήφισαν. 
Ειδικά σε κείνους που πιθανά του έδωσαν εμπιστοσύνη στις περασμένες εκλογές του Μαΐου, έχοντας σαν ένα από τα εξειδικευμένα κριτήριά τους την Παραλία μας. 
Σε όλους αυτούς αφιερώνεται το άρθρο. 

Η περιπέτεια της παραλίας του Μοσχάτου είναι χοντρικά γνωστή. 
Σχέδια επί σχεδίων χωρίς ποτέ αποτέλεσμα, παρουσιάσεις επί παρουσιάσεων από ειδικούς επιστήμονες και συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου επί συνεδριάσεων. 
Ώσπου ήρθε το σχέδιο Ρέντζο Πιάνο, και ανάμεσα στον πράσινο παράδεισο και τα μεγαλειώδη τοπόσημα που διεισδύουν μέσα στη θάλασσα, ξεφύτρωνε κι ένα τείχος ύψους τουλάχιστον 9 μέτρων που θα προστίθετο στο ήδη υπάρχον παλαιό «Τείχος του Αίσχους» που προβάλει 4,5 μέτρα από την επιφάνεια της πόλης. 
Πρεμούρα η κυβέρνηση, το ίδρυμα Νιάρχου, και οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες (που ορέγονται την εκμετάλλευσή του), για να υλοποιηθεί το σχέδιο. 
Βιασύνη και η δημοτική αρχή Ευθυμίου να γίνει επιτέλους κάτι, που θα έβγαζε από τους ασθενικούς ώμους της την καυτή πατάτα του παραλιακού μετώπου. 
Πολλές όμως και οι προβληματισμένες φωνές και οι αντιδράσεις αυτών που έβλεπαν την απώλεια κάθε ουσιαστικού ελέγχου του χώρου από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, την ιδιωτικοποίηση (επί της ουσίας) και αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα του, αλλά και τον ενταφιασμό της πόλης από ένα βουνό, που προοδευτικά θα ξεκινούσε από τον Ιλισσό και θα σκαρφάλωνε καθ’ ύψος προς τον Κηφισσό, κάνοντας όχι μόνο αόρατη τη θάλασσα, αλλά και στερώντας το Μοσχάτο από την θαλάσσια αύρα. 

Κατά την τελευταία συζήτηση του θέματος της Παραλίας (με εντολή της Περιφέρειας) για έγκριση του σχεδίου, ο δήμαρχος κώφευσε απέναντι στις διαμαρτυρίες σύσσωμης της δημοτικής αντιπολίτευσης, της καυστικής τοποθέτησης του ανήκοντος στην πλειοψηφία προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου, κ. Θανάση Ντερέκα και στην εκκωφαντική (και επί τούτου) απουσία ορισμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξής του. 
Και όχι μόνον κώφευσε, αλλά έσπευσε να ωραιοποιήσει τα πράγματα, κυρίως κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 
Χοντρικά μας έλεγε ότι δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω ανύψωσης του παραλιακού μετώπου και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ελαφρά τη καρδία τον πίστεψαν, αντιλέγοντας προς τους συνδημότες τους ότι ο δήμαρχος τους διαβεβαίωσε πως τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει. 

Δυστυχώς γι αυτούς, αλλά και για την φερεγγυότητα του πολιτικού λόγου του κ. Ευθυμίου ήρθε η πρόσφατη σύσκεψη στις 29/8/14, με τον μνημονιακό υπουργεύοντα Χρυσοχοϊδη και τους δημάρχους Μοσχάτου -Ταύρου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το ψέμα. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο δήμαρχος δήλωσε στην εν λόγω σύσκεψη ότι έχει «αντιρρήσεις για το ύψος του τεχνητού λόφου (9 μ.) που θα δημιουργηθεί σε μήκος 300 μέτρων για την κάλυψη τμήματος της λεωφόρου Ποσειδώνος…» 
Τελικά αυτοδιαψεύδεται ο άνθρωπος! 
Άρα υπάρχει θέμα, υπάρχει πρόβλημα και κίνδυνος για το Μοσχάτο! 
Ομολογεί την ύψωση τείχους 9 μέτρων, που προστιθέμενο στο παλιό, θα δημιουργήσει ένα φράγμα 13-14 μέτρων που θα γίνεται αισθητό από την Πλάτωνος, θα εντείνεται από την Χρυσοστόμου Σμύρνης και πέρα και που θα κορυφώνεται στον Κηφισσό. 

Στην πολιτική ξέρουμε ότι το ψέμα είναι ένα πανάρχαιο μέσον και όπλο. 
Στην διπλωματία, αν είναι υπέρ της χώρας, το ψιλοαποδέχεσαι ως ένα βαθμό. 
Το να κοροϊδεύεις όμως το λαό, για τους όποιους αδιευκρίνιστους λόγους, είναι άλλο πράγμα. 
Το να ζημιώνεις την Πόλη και το κοινό αγαθό, είναι παντελώς απαράδεκτο. 
Αυτό που απαιτείται είναι εξηγήσεις από την πλευρά του δημάρχου… 
Επίσημα και στα ίσια…. 

Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο Βολταίρος που λέει ότι «η πολιτική είναι η τέχνη της ψευδολογίας»… 
Αυτό που σίγουρα αποδέχομαι είναι η ρήση του αρχαίου θεατρικού συγγραφέα, του Μένανδρου που λέει: «Άγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος». 

------------------------------------------

Πηγή: Εντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
(http://www.kathimerini.gr/781663/article/epikairothta/ellada/sta8era-vhmata-pros-thn-anaplash-toy-falhrikoy-ormoy)

------------------------------------------

Υστερόγραφο
Παρ όλο που το άρθρο σκοπεύει την αλήθεια και το ψέμα, αλλά και την γενικότερα απορρέουσα στάση του δήμαρχου στο ζήτημα της Παραλίας, τίθεται ένα έρώτημα: Γιατί από την «σύσκεψη» υπό τον Χρυσοχοίδη απουσίαζε εκπρόσωπος της Περιφέρειας; Ποιες πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες είχε αυτή η επιλογή; Πως ο κ. Ευθυμίου, αλλά και οι άλλοι δύο δήμαρχοι δέχτηκαν τέτοια διαδικασία;

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.