Ψήφισμα του Δ.Σ. Μοσχάτου Ταύρου για τη διακοπή της εκπομπής της ΕΡΤ.

Το 'πε: 
Το  ∆ηµοτικό  Συµβούλιο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου καταδικάζει  την  απόφαση  της  Κυβέρνησης  να σταµατήσει την εκποµπή του προγράµµατος της ΕΡΤ και να απολύσει τους εργαζόµενους και απαιτεί να συνεχιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς καµία απόλυση και να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της. Δείτε το ψήφισμα που εξέδωσε ο Δήμος...
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ∆ΗΜΟΣΙΑ ΡΑ∆ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
 

 Η αντιδηµοκρατική διακοπή της εκποµπής της δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης θέτει πρώτα από όλα ένα ζήτηµα δηµοκρατίας και λειτουργίας των θεσµών. Η ΕΡΤ δεν είναι ένας απλός τηλεοπτικός σταθµός αλλά αποτελεί ένα δηµόσιο θεσµό που παράγει ενηµέρωση, εκπαίδευση και πολιτισµό τόσο για τη χώρα όσο και για τον Ελληνισµό σεόλη τη γη. Συνεπώς ο εθνικός ρόλος και η ουσιαστική αποστολή της ΕΡΤ είναι αναµφισβήτητη.

Ο αντιδηµοκρατικός και βίαιος τρόπος µε τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ πρέπει να αναιρεθεί µε την απόσυρση της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου που είναι έννοια ενάντια στη ∆ηµοκρατία και το Σύνταγµα και να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ µε πλήρες πρόγραµµα..

Πιστεύουµε ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει και να ξαναλειτουργήσει άµεσα και µε κανονικό πρόγραµµα. Η ανεξαρτησία της από τη κυβέρνηση είναι δυνατόν να συντελεσθεί µε τον διορισµό µιας νέας διοίκησης όπου  θα απαρτίζεται από πρόσωπα  εγνωσµένου  κύρους  και  διακοµµατικής  προέλευσης.  Μπορεί  να υπάρξει ένα νέο σχέδιο, ώστε να διατυπωθεί αξιόπιστο πρόγραµµα ανόρθωσης της  ΕΡΤ, που δεν θα την καθιστά κυβερνητικό φέουδο αλλά ένα αυτοτελή οργανισµό κοινωνικού συµφέροντος. Το όποιο πρόγραµµα αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ θα πρέπει να γίνει µόνο από την Ελληνική Βουλή και όχι µε Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου.

Αποτελεί  τραγικό  αδιέξοδο  αν  ο  αποκλειστικός  σκοπός  της  χώρας  είναι  το πρόγραµµα δηµοσιονοµικής προσαρµογής, δηλαδή, ένα οικονοµικό εγχείρηµα µε οικονοµικούς  µόνο  στόχους.  Η  δηµόσια  ραδιοτηλεόραση  διαθέτει  σηµαντική κληρονοµιά και επιτεύγµατα  όπως είναι το ιστορικό και σπάνιο οπτικοακουστικό της αρχείο, οι µοναδικές εκποµπές λόγου και τέχνης, τα ορχηστρικά και χορωδιακά σχήµατα που συνιστούν σπάνιο πολιτισµικό κεφάλαιο. Αυτό το πολύτιµο κεφάλαιο που είναι ταυτόχρονα ένα αναντικατάστατο κοινωνικό και ανθρώπινο κεφάλαιο δεν πρέπει  να  σπαταληθεί  και  να  καταστραφεί  στο  βωµό  µικροκοµµατικών συµφερόντων. Η ίδια η κοινωνία µας θα πρέπει να το υπερασπισθεί και να αναδείξει την ιδιαίτερη αξία και σηµασία του.

Το  ∆ηµοτικό  Συµβούλιο  καταδικάζει  την  απόφαση  της  Κυβέρνησης  να σταµατήσει την εκποµπή του προγράµµατος της ΕΡΤ και να απολύσει τους εργαζόµενους και απαιτεί να συνεχιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς καµία απόλυση και να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της.
 
 Ψήφισμα ΔΣ

ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ.
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

 
 
Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.