Απροκάλυπτη Αδιαφάνεια, Πρωτοτυπη Διπλοθεσία και Συγκαλυμένη Λασπολογία

Το 'πε: 

Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος...

Είναι ωραίο να τα έχουμε όλα δικά μας. 

Να κάνουμε τα ρουσφέτια μας και να καρπωνόμαστε τα οφέλη (όπως με την αδιαφανή πρόσληψη των τεσσάρων καθαριστριών) και όπου κάτι δεν πάει καλά (όπως με την ακύρωση ή την αναβολή πρόσληψης των τεσσάρων τραπεζοκόμων) να φορτώνουμε την ευθύνη στους άλλους. 

Για την πρώτη περίπτωση με τις καθαρίστριες τα είπαμε. 

Όχι μόνον έγιναν χωρίς δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος και χωρίς διαδικασία επιλογής, αλλά επελέγησαν ΟΙ ΙΔΙΕΣ καθαρίστριες που ΗΔΗ εργάζονται με δεκάμηνη σύμβαση που ΗΔΗ "τρέχει"… 

Δηλαδή, η καθαρίστρια «Χ» (που ας πούμε είναι μία από τις τέσσερεις), θα πρέπει κάθε μέρα να εργάζεται δύο φορές!!! 

Στο πρώτο ωράριο (προφανώς το πρωινό) θα εργάζεται ως η καθαρίστρια «Χ» με δεκάμηνη σύμβαση και αμέσως μετά, στο δεύτερο ωράριο (το απογευματινό) ως η καθαρίστρια «Χ» με τρίμηνη σύμβαση!!!!!!! 

Απίστευτα πράγματα. 

Με άλλα λόγια δημιουργήθηκε κλασσική περίπτωση Διπλοθεσίας, και μάλιστα με παγκόσμια πρωτοτυπία αφού η δεύτερη θέση ή απασχόληση θα εκτελείται στην ίδιο ακριβώς εργασιακό χώρο. 

Τώρα με τις τραπεζοκόμους, όπου ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Καραβασέλας, από μόνος του τα μάζεψε άρον – άρον και ανέβαλε τις προσλήψεις, όπως αποδεικνύει και το επίσημο έγγραφο της πρόσκλησης σε συνεδρίαση (4/4/13), τι χρεία έχουμε από άλλα λόγια πέρα από όσα γράφει με σημερινή επιστολή του ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, μέλος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι μαζί με άλλα Μέλη της Επιτροπής ότι σαμποτάρισε (!!) και ματαίωσε (!!) την πρόσληψη των τραπεζοκόμων; 

Διαβάστε και βγάλτε συμπεράσματα..............

Μοσχάτο 18/04/2013 

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα γεγονός που συνέβη εχθές 17/04/2013 μετά τη λήξη της συνεδρίασης που είχε η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας με τους Διευθυντές των δημοτικών σχολείων και τις Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων του Δήμου , με σκοπό την αμφότερη ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν και την κατάθεση προτάσεων για τη καλύτερη λειτουργία της Επιτροπής . 

Για όλα όσα θα αναφέρω να ξεκαθαρίσω εξ΄αρχής ότι δεν επιρρίπτω στο Προεδρείο της Επιτροπής ότι αυτό τα διέδωσε , ούτε επιρρίπτω στο Προεδρείο της Επιτροπής καμία πρόθεση, μεθόδευση , τοπικά μικροπολιτικά παιχνίδια, βόλεμα ημετέρων ή ότι άλλο μπορεί να σκεφτείτε περί των αποφάσεων που θα αναφέρω . 
Δεν υφίστανται κατά την άποψη μου. 

Επιρρίπτω καλοπιστία του Προεδρείου σε λόγια « υπευθύνων» υπαλλήλων (αυτών που αλλά λένε το Δεκέμβριο και άλλα το Μάρτιο) ενώ θα έπρεπε να τα έχει και γραπτώς . 

Επί του θέματος τώρα. 

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης με πλησίασε προϊσταμένη νηπιαγωγείου του Ταύρου ενταγμένου στο πρόγραμμα ΖΕΠ και μου είπε ότι έπεσε από τα σύννεφα από αυτό που έκανα εγώ και κάποια μέλη της επιτροπής και αφήσαμε τα 4 σχολεία που είναι ενταγμένα στο ΖΕΠ χωρίς τραπεζοκόμους , και ότι αρνηθήκαμε σε περίοδο μεγάλης ανεργίας τη πρόσληψη οικονομικά αδυνάτων ανθρώπων (που θα πληρώνονταν τη μισθοδοσία τους από το ΖΕΠ) για μικροπολιτικά παιχνίδια. 

Στην άποψη της συνεπικούρησε και Διευθυντής δημοτικού του Ταύρου λέγοντας ότι εμείς φταίμε. 
Στη κουβέντα προέκυψε ότι έχει διαδοθεί το ότι ήρθε σαν θέμα στη σχολική επιτροπή η πρόσληψη τραπεζοκόμων, αλλά ύστερα από αντιδράσεις δικές μου και άλλων μελών αυτό το θέμα καταψηφίστηκε. 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν να σας παραθέσω τα γεγονότα. 

Στις 07/03/2013 έγινε συνεδρίαση της επιτροπής με διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων και το εξής: 
«Λήψη απόφασης για ανάθεση και ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 καθαρίστριες, 4 ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥΣ και τη λογίστρια της Α΄θμιας Εκπαίδευσης για την υλοποίηση του προγράμματος ΖΕΠ με τη συγχρηματοδότηση ΕΣΠΑ 2007-2013»  

Στη συζήτηση εγώ και κάποια μέλη της επιτροπής εκφράσαμε την αντίθεση μας όχι γιατί δεν θέλαμε να προβούμε στις προσλήψεις αλλά γιατί θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα και κατά την άποψη μας οι απαντήσεις που λάβαμε δεν μας κάλυψαν και για αυτό καταψηφίσαμε το θέμα .

Τα ερωτήματα που θέσαμε ήταν τα εξής: 

1. Με ποιά διαδικασία έγινε η επιλογή των 4 τραπεζοκόμων που αναφέρονταν στην εισήγηση. 

2. Γιατί να υπογράψουμε και 2η σύμβαση με τις ίδιες συμβασιούχες καθαρίστριες και όχι με 4 άλλες έτσι ώστε να ενισχυθούν και άλλες 4 οικογένειες . 

3. Ποιο το πλαίσιο εργασίας αυτών (ωράριο , αρμοδιότητες ,αμοιβή κτλ.) 

4. Εάν το πρόγραμμα προέβλεπε τις προσλήψεις και με ποιο τρόπο. 

Το θέμα ψηφίστηκε με πλειοψηφία και άρα η σχολική επιτροπή είχε τη δυνατότητα να υπογράψει τις συμβάσεις. 

Από το παρακάτω προκύπτει ότι ξεκίνησε και τη διαδικασία για αυτές αλλά υπήρξε κώλυμα. 

Στις 04/04/2013 συνεδριάζει ξανά η επιτροπή (η πρόσκληση για τη σύγκλιση έχει ημερομηνία 27/03/2013) με πρώτο θέμα το εξής : 
«Λήψη απόφασης ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ από την υπ΄αριθμ. Πρωτ. 15/07-03-2013 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής την ανάθεση και υπογραφή ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΕΣ και τη λογίστρια της Α΄θμιας Εκπαίδευσης για την υλοποίηση του προγράμματος ΖΕΠ με τη συγχρηματοδότηση ΕΣΠΑ 2007-2013»  

Εκεί λοιπόν ενημερωθήκαμε ότι πρέπει να προβούμε σε μερική ανάκληση της απόφασης που είχαμε πάρει, γιατί σε αντίθεση με ότι είχαν ενημερώσει ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ οι υπεύθυνοι του ΖΕΠ το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2012 περί προσλήψεων ,τα πράγματα άλλαξαν και πρέπει οι προσλήψεις των τραπεζοκόμων και του λογιστή να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ
Λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας του ΑΣΕΠ λοιπόν δεν είχε νόημα αφού μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το πρόγραμμα θα είχε λήξει. 

Τότε έθεσα θέμα για το αν το ίδιο ισχύει και για τις καθαρίστριες και η απάντηση που έλαβα ήταν ότι για τις καθαρίστριες δεν έχει αλλάξει τίποτα. 

Όταν ρώτησα εάν αυτά που συζητάμε τα έχουμε γραπτώς η απάντηση που έλαβα ήταν ότι έχει γίνει ερώτημα και αναμένουμε την απάντηση. 
Άρα η ενημέρωση και πάλι ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΣ ήταν. 

Ζήτησα λοιπόν να ανακληθεί όλη η απόφαση μέχρι να έχουμε επισήμως γραπτή απάντηση επί του θέματος. 
Το αίτημα μου απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. 

Έλαβα όμως τη διαβεβαίωση του Προέδρου ότι θα περιμένει την έγγραφη απάντηση και μετά θα προβεί σε κάθε ενέργεια. 

Η αντίθεση και η διαφωνία μας λοιπόν όπως προκύπτει ήταν στη διαδικασία και το νομικό πλαίσιο των προσλήψεων και όχι στις προσλήψεις. 

Παρακαλώ το Προεδρείο της Σχολικής Επιτροπής να επιβεβαιώσει εάν οι αποφάσεις λήφθηκαν όπως παραπάνω. 

Παρακαλώ αυτούς που διαδίδουν ότι εγώ και κάποια μέλη της επιτροπής φταίμε για τη μη ύπαρξη τραπεζοκόμων στα 4 σχολεία να επανορθώσει. 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας 

Δημητρίου Ε. Δημήτριος 

....................................................................
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
1. Φως, περισσότερο Φως!   27-3-2013
2. Υπερασπίζοντας το λάθος    2-4-2013

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
(Παχιά γράμματα και υπογραμμίσεις δικιά μας επιλογή) 

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.