Πακέτο "Τέσσερα σ' ένα" προς την δημοτική αρχή!!!!

Το 'πε: 

Πολλά είναι αυτά που σήμερα θα σχολιάσουμε, και έχουν σχέση με τα δρώμενα του δήμου μας, πιστεύοντας πάντα, ότι οι απόψεις δεν αρκεί να αναλύονται μόνο σε καφενεία και δρόμους.
Έχουμε λοιπόν ένα πακέτο σε συσκευασία "τέσσερα σε ένα", όλο για την δημοτική αρχή, να το ξετυλίξει, να το μελετήσει, να απαντήσει και να δράσει...

Την προηγούμενη βδομάδα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε πολύς λόγος για τον Επίτροπο και την Επιτροπεία στους δήμους.
Εκεί ακούσαμε πολλά και διάφορα με κοινή συνισταμένη την αντίδραση σε αυτό το μέτρο.
Ναι και εμείς συμφωνούμε εναντίον αυτού του μέτρου, αρκεί να μην ξανασυμβούν στους δήμους αυτά που χρόνια τώρα συμβαίνουν.
Μιλάμε για απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, προσλήψεις ημετέρων, ψηφοθηρικές δαπάνες, πρόσληψη πληθώρας συμβούλων αμφιβόλου ποιότητας και αναγκαιότητας και ένα σωρό άλλα αρνητικά φαινόμενα που τόσα χρόνια τώρα, ταλανίζουν τους δήμους.
Άλλωστε εάν όλα αυτά εκλείψουν τότε ουδείς λόγος θα υφίσταται για το διορισμό Επιτρόπου σε κάποιον δήμο ή δήμους.
Εάν όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού τους κάποιοι, έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν την ίδια πολιτική (και γι αυτό αντιδρούν στον επίτροπο), τότε να μας συγχωρείτε, αλλά εμείς είμαστε υπέρ αυτού που λέει ο λαός μας: Κόψτους τον κ....

Ένα δεύτερο θέμα είναι αυτό με την δαπάνη για στολισμό τις μέρες των εορτών...
15.000 ευρώ για λαμπιόνια και άλλα συναφή!
Είναι πολλά ρε παιδιά, ...πάρα πολλά.
Στις μέρες μας 15.000 ευρώ θα μπορούσανε να δώσουμε χαρά σε 10δες ανθρώπων.
Αν κάθε χρόνο αγοράζουμε λαμπιόνια και άλλα σχετικά είδη, αυτό λέγεται κακοδιαχείριση μιας και η ίδια δαπάνη είναι επαναλαμβανόμενη, βγάζοντας κάθε χρόνο σε αχρηστία τα περσινά.
Αν πάλι ντε και καλά σαν Δήμος έχουμε περίσσευμα 15.000 ευρώ, δεν θα ήταν καλύτερα να κάνουμε κοινωνική πολιτική προσφέροντας για 15 μέρες ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ διασκέδαση με διάφορα δρώμενα και εκδηλώσεις σε μαθητές, μιας και φέτος πολλά είναι τα παιδιά που θα στερηθούν τη χαρά των κατ' εξοχήν χαρούμενων γιορτών.

Ένα τρίτο θέμα είναι η έλευση του παγοδρομίου στην πόλη μας.
Ως προς αυτό ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμιά αντίδραση για την έλευσή του, αλλά ενστάσεις για δυο κατά την άποψή μας σημαντικές παραμέτρους.
Η πρώτη έχει να κάνει με το χώρο τοποθέτησής του.
Πιστεύουμε ότι αυτό θα ήταν πολύ καλύτερα να τοποθετηθεί σε κάποια άλλη πλατεία και όχι στην πλέον πολυσύχναστη πλατεία της πόλης μας, γιατί με τον τρόπο αυτό στερούμε την πλατεία από παιδιά και γονείς που την χρησιμοποιούν και την χαίρονται καθημερινά.
Βέβαια, υπάρχει και το επιχείρημα από τους επαγγελματίες περί "τόνωσης της αγοράς" και ότι αυτός ήταν ο λόγος της επιλογής της κεντρικής μας πλατείας.
Το επιχείρημα είναι σαθρό.
Αν κάποιος επαγγελματίας πιστεύει ότι όποιος επισκεφτεί το παγοδρόμιο υπάρχει η πιθανότητα να αγοράσει ένα κοστούμι, ένα ταγέρ, μια γραβάτα, μια κολόνια, ένα ζευγάρι γυαλιά, ένα ζευγάρι παπούτσια, ή κάποιο είδος διατροφής από κάποιο κατάστημα της πόλης μας, τότε λυπούμαστε πολύ αλλά θα απογοητευθεί.
Η δεύτερη παράμετρος είναι σχετική με το κόστος για την είσοδο στο παγοδρόμιο.
Το ζητούμενο είναι να διασκεδάσουν τα παιδιά που έχουν την οικονομική ευχέρεια οι γονείς τους ή να κάνουν πατινάζ όλα τα παιδιά;
Γιατί αν το ζητούμενο είναι το πρώτο, τότε ...λυπούμαστε πολύ.
Αν το ζητούμενο είναι η συνολική ικανοποίηση των παιδιών, τότε λέμε ότι το ένα εισιτήριο για κάθε παιδί των δημοτικών σχολείων που δέχεται να δώσει δωρεάν ο επιχειρηματίας είναι ένα τίποτα, μιάς και ο Δήμος δεν θα έχει κανένα όφελος από την εν λόγω παραχώρηση της πλατείας.
Αλλά αν δίνουμε δωρεάν εισιτήριο στα παιδιά των δημοτικών, με τα παιδιά γυμνασίων και λυκείων τι γίνεται;
Δεν ισχυριζόμαστε ότι πρέπει ο επιχειρηματίας να μπει μέσα.
Λέμε απλά ότι ο Δήμος πρέπει να δώσει την ευκαιρία για περισσότερη και μαζικότερη συμμετοχή των παιδιών με τρόπο που ο ίδιος θα επιλέξει, σε συνεργασία βέβαια και με τους επαγγελματίες της πόλης.

Τέταρτο και τελευταίο θέμα.
Τι θα γίνει ρε παιδιά με αυτά τα αδέσποτα περίπτερα που στέκονται σαν νεκροκεφαλές στους δρόμους του Δήμου μας;
Είναι καμιά δεκαριά και στις δυο πόλεις.
Θα φιλοτιμηθείτε κάποια στιγμή να πάρετε απόφαση και να τα παραχωρήσετε στους όποιους αιτούντες;
Τόσο δύσκολο είναι για σας πλέον;
Δεν καταλαβαίνετε ότι πολλοί έχουν άμεση ανάγκη να τα δουλέψουν;
Στο κάτω κάτω δεν σας ζητάει κάποιος χάρη.
Την υποχρέωσή σας, ζητάμε να εκπληρώσετε.
Είναι ντροπή ένα τόσο απλό θέμα, που για κάποιους ίσως είναι και ζήτημα επιβίωσης, να το απαξιώνετε και δηλώνετε με τον τρόπο σας πλήρη περιφρόνηση σε τυχόν αιτούντες για την παραχώρησή τους.

Κουνηθείτε επιτέλους.
Άντε μπράβο......

 

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.