Η Αλήθεια να λέγεται

Το 'πε: 

Πρέπει ο κόσμος του Μοσχάτου και του Ταύρου να μαθαίνει την Αλήθεια για ό,τι στην πραγματικότητα συμβαίνει στην γειτονιά του? 

Εντάξει, ξέρουμε περί εφησυχασμού, περί προβλημάτων για τα οποία έχει να σκεφτεί κάθε οικογένεια, περί γενικευμένης αδιαφορίας, περί πολίτη που απλά τρέχει κάθε 4 χρόνια να ρίξει μια ψήφο, περί της συνειδητής τακτικής και πρακτικής των Συστημικών κυβερνόντων και δημαρχευόντων να έχουν εν υπνώσει την κοινωνία, κλπ, κλπ. 

Όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να διακινείται με κάθε πρόσφορο μέσον. 

Δεν αρκεί η αντιπολιτευτική φωνή και η αποκάλυψη της αλήθειας που διατυπώνεται μέσα στους τέσσερεις τοίχους, είτε του Κοινοβουλίου, είτε της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στην πόλη μας, γιατί αυτή είναι που μας ενδιαφέρει στο παρόν κείμενο, χρειάζεται απέναντι στα κακώς κείμενα και εκτελούμενα να υψωθούν φωνές πληροφόρησης, τεκμηριωμένου αντίλογου με τις Αλήθειες και τα ψέματα της δημοτικής αρχής Ευθυμίου. 

Ο μόνος δρόμος είναι η οργανωμένη επαφή με τον κάθε δημότη. 
Σπίτι –σπίτι, στο πεζοδρόμιο και στις πλατείες, στα café και στα στέκια του Μοσχάτου και του Ταύρου. 

Ο αείμνηστος Χρήστος Ρέσσος, ο γιατρός, είχε πει το καταπληκτικά αληθινό: μετά την βραδιά των εκλογών, ο νικητής πάει στο δημαρχείο και οι ηττημένοι στο σπίτι τους, γνωρίζοντας από την εμπειρία του, τις συνήθειες, τις αντοχές και την αδυναμία να κρατηθεί ζωντανός ένας δημοτικός συνδυασμός. 

Έτσι όταν υφίσταται θέμα Αλήθειας, αυτή μένει ασφυκτικά κλειδωμένη στους τέσσερεις τοίχους μιας δημοτικής αίθουσας και παγιδευμένη μέσα σε τόμους πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο κόσμος, ο απλός δημότης, αγνοεί την πραγματικότητα και αν δεν είναι παρατηρητικός και οξυδερκής αποδέχεται την προπαγάνδα που εκπέμπεται από το μέγαρο της οδού Κοραή μέσα από Δελτία Τύπου, από περίλαμπρες τελετές και από το ψηστήρι των περιφερόμενων ταγών, αντιδημάρχων και λοιπών προυχόντων. 

Για το μέλλον δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αν δηλαδή ποτέ των δημοτικών εκλογών περαιωμένων θα υπάρξουν συνεπείς, μαχητικές και ζωντανές δημοτικές κινήσεις που θα βρίσκονται παρούσες στα προβλήματα και δίπλα στον δημότη. 

Τούτη τη στιγμή είναι αναγκαίο να βγει προς τα έξω η αντικειμενική κατάσταση, να λάμψει η Αλήθεια. 

Η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη. 

Ο χρόνος κυλάει αδυσώπητος εναντίον των συμφερόντων του Δήμου, των συνοικιών και των πολιτών και στην περίπτωση μη προβολής της Αλήθειας, υπέρ των μοιραίων ολετήρων…. 

Την Αλήθεια λοιπόν. 
Πέστε την!

Error | Μοσχάτο - Moschato

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.